איך להקים מאפייה?
החלטתם שאתם רוצים לפתוח מאפייה? וואו! מדובר בהגשמת חלום אם תשאלו אותי.
אז נכון, לקנות במאפייה זה לגמרי שונה ממה שאנחנו נרגיש כאשר אנחנו ננהל אחת כזאת, ונקום השכם בבוקר רק כדי לספק את כל הטוב הזה. אבל יש משהו באווירה, אולי אלה הניחוחות המתוקים, שפשוט הופכים את כל החוויה למשכרת חושים.
אבל בואו לרגע נעמוד על הקרקע עם 2 רגליים יציבות – הקמת מאפייה בפועל היא לא משחק ילדים. מדובר בעסק, עסק שמוציא כספים, וכן צריך לדאוג שכמו כל עסק רווחי הוא גם יכניס, והרבה יותר מן ההוצאות הצפויות לנו.
יש השקעה כספית בלתי מבוטלת, ויש היערכות גם מנטלית אם תשאלו אותי, שצריך להכיר בה ולהתכונן אליה. בדיוק לשם כך נוצר המדריך הבא.
התכוננו מראש להיקף ההשקעה
היקף ההשקעה לפתיחת מאפייה קטנה עשוי להשתנות בין מקום למקום.
האם אתם רוכשים שטח מסחרי שכבר יועד בעבר למאפייה? או שמא מדובר בשטח מסחרי שעליכם לשפץ מן היסוד?
חשוב להזכיר שבכל הנוגע לציוד למטבח וכל שכן תנורים לאפייה, הרי שמדובר בהוצאה שיכולה להגיע לעשרות אלפי שקלים. על כן, הקפידו לוודא לפני, שאכן יש לכם את כל הספקים הנדרשים עבור הציוד, וכן שאתם עשיתם סקר שוק קפדני. סקר שוק איכותי יכול לחסוך לכם אלפי שקלים. קראתם נכון.
כמו כן, חשוב שתכירו בספקים נוספים לרבות בצקים, חומרי ניקוי, וכן כל ההוצאות השוטפות הרגילות והמוכרות דוגמת חשבון חשמל, מים, גז ועוד.
תמחור נכון
אל תמעיטו במי שאתם ובמה שאתם עושים.
אפייה היא מלאכה מאוד קשה, וכל מה שנוגע לדברי מתיקה לא אחת מצריך מאתנו להיות "מדענים" עם מינונים נכונים.
כל החמצה ולו הקטנה ביותר, יכולה להוריד את המאפה שלנו לטמיון וכל שכן כאשר מדובר בעוגה מורכבת.
מומלץ תמיד לתמחר את המחיר בהתאם למשך ההשקעה שלכם. זה לא רק המצרכים, אלא גם הזמן שאתם מקדישים. זכרו שעכשיו כשאתם עצמאיים, הזמן שלכם הוא פקטור בלתי נפרד מן התמחור הסופי. אולי במאפים יומיומיים אתם יכולים לגבות מחירים נמוכים יחסית, אך כשמדובר ביצירת אמנות? תכירו בכישרון שלכם, ויתר על כן, הכירו בהשקעה העצומה שלכם.
היבטים חשבונאיים
הניחוחות במאפייה אמנם מתוקים, אבל בפועל לא הכל מתוק, ולפעמים גם צריך להידרש למטלות אפורות יותר.
היבטים חשבונאיים הם חלק בלתי נפרד מכול עסק. מומלץ שלא לטבוע באינספור המושגים והחוקים השונים לבד. קחו לעצמכם רואה חשבון שיידע כיצד לנהל נכון את העסק שלכם.
התעסקו אתם באפייה ובניהול העובדים, והכי חשוב בליהנות מן העסק החדש שלכם. תנו לאיש מקצוע לעשות עבורכם את כל החישובים.
עם זאת טיפ קטן: הקפידו תמיד לבחון את הרווחיות. רואה חשבון יוכל להציב אתכם עם 2 רגליים על הקרקע.